” کَس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من “
فقط خودت میتونی به خودت کمک کنی…. این یک واقعیت انکار ناپذیر است و کسانی که بدنبال یک منجی یا یک معجزه می گردند که از راه برسد و آنها را از دنیای مسائل و مشکلات نجات دهد و راه پیشرفت و موفقیت را برای آنها چراغانی کند، مطمئنا هرگز نه تنها پیشرفتی نخواهند داشت بلکه، پس از مدت کوتاهی در جا زدن بدلیل طرز نگاه غافلانه و محدود و بدلیل باورهای نادرست دست از تلاش و کوشش برمیدارند و این شروع پسرفتشان خواهند بود. سوال مهمی که ممکن است برایتان پیش بیاید اینست که خب من خودم که به همه چیز مسلط نیستم پس چطور میتوانم پیشرفت کنم و به اهدافم برسم؟
برای دریافت پاسخ خود ادامه مطلب را مطالعه نمایید.کوچینگ چیست؟
واقعیت این است که همگان همه چیز را میدانند. در دنیای اطراف ما متخصصان مختلفی در زمینه های مختلف وجود دارند که هم دانش لازم و هم تجربه کافی را در شاخه تخصصی خودشان دارند. این افراد بالقوه راهنمایان بسیار مناسبی برای کمک به افراد خواهند بود.
کوچینگ چیست؟
کوچینگ یک روند است ، برای بهبود عملکرد افراد در زندگی حرفه ای، اجتماعی و حتی عاطفی .تمرکز کوچینگ به جای گذشته ، بر حال و آینده نزدیک فرد است.مهارتی که کمک میکند تا توانایی ها و استعدادهای خودتان را بهتر شناخته و بهترین عملکرد را داشته باشید. کمک می کند تا اهداف اصلی و واقعی خودتان را بهتر شناسایی کرده و برای رسیدن به آنها برنامه ریزی نمایید.با استفاده از ابزارهایی کارآمد (پرسیدن سوالات موثر و قدرتمند و بازخورد)، کمک میکند تا بجای دریافت آگاهی از بیرون، به خود آگاهی برسید.
کوچینگ یک حرفه جدید است ،ترکیبی از روانشناسی ، مدیریت و فلسفه. یک کوچ یا مربی ، یک مشوق است، یک همراه مطمئن ، یک شنونده که آگاهانه حرف های شما را می شنود و سوالاتی چالش برانگیز از شما می پرسد و باعث می شود که خودتان پاسخ سوال های خودتان را پیدا کنید. او با پرسیدن سوالات درست کمک می کند تا اهداف شما مشخص تر شوند و ارزش ها را بهتر بشناسید. چرا که صلاح مملکت خویش خسروان دانند.
یک کوچ شما را تشویق و تحسین می کند و آتش انگیزه را روشن نگه میدارد و همراه همیشگی شما است. بارها شده است که تصمیم گرفته اید تا در زندگی یا کار یا تحصیلات موفق شوید اما با آن که مقالهها و کتابهای مختلفی را در زمینه موفقیت مطالعه می نمایید و سعی در پیاده سازی و عمل به آنها می کنید اما، بیشتر اوقات به نتیجه مطلوبی نمی رسید و اثرات آن مطالب به مرور کم رنگ می شوند. اما با روش پوسترهای آموزشی مصور در این وبسایت، کلیه مطالب مهم به روش کوچینگ در یک صفحه خلاصه شده اند که شما را با صرف زمان معقول در یک جوذهنی و فکری خاص نگه می دارد تا آنکه سرانجام، طرز فکر و باورها و عادت های جدید مفید در شما ایجاد گردند.
آیا کوچینگ همان مشاوره و مراجعه به روانشناس است؟
خیر .معمولاً یک مشاور در زمینه خاصی تخصص دارد و برای سوالات شما پیشنهاد و راه حل ارائه می دهد.
یک روانشناس به مشکلات گذشته شما می پردازد و سعی می کند تا آینده شما را بهتر نماید.
آیا کوچینگ همان منتورینگ است؟
خیر. چرا که یک منتور معمولاً فردی است که از شما مسن تر و با تجربه تر بوده و شما برای او احترام زیادی قائل هستید و از او راهنمایی و نصیحت می خواهید اما یک کوچ در کنار شما حرکت می کند و با سوالات درست و موثر کمک می کند تا خودتان درون خود را بشناسید و پس از آنکه به وضعیت حقیقی خود بیشتر آشنا شدید ، چراغ راه بطور خودکار روشن می شوند و خودتان متناسب با شرایط تان مسیر مناسبتری را پیدا می نمایید. در اینجا ما پوسترهای آموزشی را بگونه ای آماده کردهایم که انگار یک کوچ در کنار شما حضور دائم دارد چرا که، در این پوسترهای آموزشی سوالات مفید و جهت دار و موثری از شما پرسیده شدهاند که مخاطب را وادار به تفکر و پاسخگویی مینماید. پرسیدن سوالات موثر و مفید کاری است که عموم افراد انجام نمیدهند چرا که باور دارند جواب سوالات بیرون از آنهاست. باوری غلط که شخص را وابسته و ناتوان میکند. برای استفاده از پوسترهای آموزشی به لینک زیر مراجعه فرمایید.
کوچ به شما کمک میکند تا با شناسایی استعدادها و مهارتهای خود و از طریق یک برنامهریزی مناسب به اهداف خود برسید.
کوچ یا مربی، فردی باتجربه و موفق است که به شما کمک میکند تا استعدادها و مهارتهای خودتان را شناسایی کنید و با کمک یک برنامهریزی مناسب و منطقی و واقع گرایانه به اهداف خود برسید. به فرد مراجعه کننده به یک کوچ ، کوچی گفته می شود. حالا یک کوچ قرارست برای کوچی چکار کند؟ کوچ و کوچی با همکاری و هماهنگی یکدیگر پروسه زیر را طرح و اجرا می کنند:
تعیین روند کار
در جلسه اول کوچینگ فردی، کوچ و کوچی راجع به توقعات و انتظارات خود از یکدیگر می پردازند. با مذاکره و گفتمان به یک توافق نهایی و جمع بندی میرسند. کوچ به کوچی کمک میکند تا مشکل خود را به صورت واضح و دقیق مشخص کند تا هر دو بدانند که در پایان این پروژه باید چه مسئله یا مسائلی حل شوند.
تعیین فعالیتهای لازم
در این بخش کوچ بررسیهای لازم را انجام میدهد و فاصله بین نقطه فعلی و واقعی فرد را با نقطه ایدهآل و نهایی مورد انتظار کوچی را مشخص میکند. این بخش بسیار مهم است؛ زیرا اگر این فاصله و فعالیتهای لازم برای رسیدن به هدف به درستی مشخص نشوند، کوچی از کوچینگ فردی نتیجهای نمیگیرد.
تعیین چالشها و فرصتها
در فاصله بین دو نقطه ذکر شده در بخش قبلی، فرصتها و چالشهای مختلفی وجود دارند که در این مرحله باید مشخص شوند. کوچ ناظر بر شرایط کوچی است و از بیرون به شما نگاه میکند و با بررسی جوانب مختلف موضوع و با استفاده از تجربه خود میتواند به شما کمک کند. یکی از بهترین ابزارهای کوچ در این مرحله از کوچینگ فردی، ماتریس SWOT است.
برنامه ریزی
کوچ با استفاده از تجربه ها و مهارتهای خود، مشکل کوچی را به یک مسئله تبدیل میکند و کمک میکند تا یک برنامه دقیق و واقع گرایانه برای رسیدن به اهداف خود نعیین کند. در این مرحله از کوچینگ فردی، کوچ کاری میکند که فرد از تواناییهای خود استفاده کند و به اهداف خود برسد.
سنجش پیشرفت
کوچ بر فعالیتهای کوچی نظارت می کند و میزان پیشرفت او را اندازهگیری می نماید. کوچ در این مرحله از کوچینگ فردی، دخالتی درانجام کارهای فرد ندارد ولی، هر جا احساس کند فرد کارهای خود را به درستی انجام نمیدهد، دخالت کرده و روال کار را تغییر میدهد.
بازبینی در برنامه و عملکرد
بیشتر اوقات برنامهها و کارهای مشخص شده به دلایل گوناگون به نتیجه مطلوب نمی رسند، کوچ باید میزان انحراف از برنامههای تعیین شده و اقدامات اصلاحی لازم برای بازگشت به مسیر قبلی را مشخص کند.
گزارش نهایی
در پایان کوچینگ فردی، گزارشی از اقدامات انجام شده و نتایج حاصل از انها نوشته میشوند تا مشخص شود که کوچ و کوچی چه مقدار از تعهدات خود را انجام دادهاند و چه مقدار به اهداف تعیین شده رسیده اند.